Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar zoekresultaten

Lunchroom Den Witten Haen

Een High Tea bij Den Witten Haen is niet zomaar een High Tea. De medewerkers van Den Witten Haen zullen er met alle liefde en plezier voor zorgen dat het je tijdens je High Tea aan niks ontbreekt.

Den Witten Haen is een ontmoetingsplek voor iedereen, waar werk en plezier perfect samenkomen. Stichting Philadelphia Zorg is initiatiefnemer van dit project. Bij Den Witten Haen worden speciale medewerkers begeleid door een ervaren en professioneel team. Zo kan het werken bij Den Witten Haen een opstap zijn naar betaald werk.

Een historische locatie in het centrum van Dordrecht

Lunchroom 'Den Witten Haen' ligt in het complex 'Schefferstaete'. Schefferstaete bestaat uit vier naast elkaar gelegen rijksmonumenten. De oudste dateert uit 1720 en kent een historie waaruit blijkt hoe Dordrecht zich economisch en maatschappelijk ontwikkeld heeft. Het complex is onderdeel van de VVV-route door de oude binnenstad van Dordrecht. Ooit was hier een brouwerij gevestigd, die een biersoort brouwde onder de naam Den Witten Haen. Vanaf ons het terras heeft u uitzicht op de prachtige rode beuk die zich de oudste boom van Dordrecht mag noemen.

Twee brede voorname woonhuizen vormen de kern van het complex 'Schefferstaete'. Hier woonden in de 18e eeuw Dordtse regenten. De huizen zijn te herkennen aan de gevel door de luiken. Tussen deze huizen is een nieuw pand gebouwd waarbij de twee naaste huizen als zijmuren dienden. Het vierde aangrenzende rijksmonument was het eerste woonhuis van meesterssmid Jacob Lips. Hij begon in 1880 een winkel met de welbekende sloten en brandkasten.

Rond 1950 heeft de Kamer van Koophandel zich eerst in n van de huizen gevestigd. In 1986 heeft de Kamer van Koophandel het totale complex gekocht. Vanaf 2003 is de ontwikkeling van 'Schefferstaete' ontstaan. Een woonzorgcomplex geschikt voor ouderen en mensen met een beperking. Op 1 december 2005 is het complex opgeleverd aan de huurder: Stichting Philadelphia Zorg. In het complex bevinden zich 23 appartementen, een lunchroom, een sociale werkplaats en diverse kantoorruimten.

ADRES- & CONTACTGEGEVENS

Groenmarkt 19b
3311 BD Dordrecht

info@denwittenhaen.nl

www.denwittenhaen.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 10.00 - 16.00

Dinsdag: 10.00 - 16.00

Woensdag: 10.00 - 16.00

Donderdag: 10.00 - 17.00

Vrijdag: 10.00 - 17.00

Zaterdag: 10.00 - 17.00

Zondag: gesloten

ARRANGEMENTEN & DIENSTEN

High tea - 18,50 euro p.p.

Kopje huisgemaakte soep, uitgebreid assortiment met huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen, onbeperkt thee uit ons assortiment

REVIEWS

Zelf een review plaatsen

Voor deze gelegenheid zijn nog geen reviews ingediend. Schrijft u de eerste?

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK