Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Christmas fruitcake

Kerst vieren met een high tea? Dan mag een typische Engelse Christmas Fruitcake niet ontbreken. Overtref de verwachtingen van je gasten met deze heerlijke rozijnen-krenten-noten-portcake. Voor de fruitcake geldt: hoe langer je hem bewaart, hoe lekkerder die wordt. De cake blijft wekenlang goed als je deze in blik bewaart en één keer per week met port bevochtigd.

Ingrediënten
225 gram krenten
225 gram rozijnen
225 gram gele rozijnen
50 gram gehakte amandelen
225 gram boter
225 gram bruine basterdsuiker
4 grote eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel koekkruiden
20 cl rode port


Bereidingswijze
Doe de krenten, rozijnen en gele rozijnen in een schaaltje en schenk de port er bij. Laat een nachtje intrekken.

Verwarm de oven op 160 graden (conventioneel), 140 graden (hete lucht) of gasstand 2/3.

Bekleed een bakblik van 20 cm met bakpapier. Mix de boter en suiker met de mixer tot een romig geheel. Scheid de 4 eieren en doe de eierdooiers bij het suiker-boter mengsel en mix dit er doorheen. Roer er daarna de port met rozijnen-krenten doorheen.

Doe bakmeel, bakpoeder en kruiden bij elkaar en roer het daarna door het suiker-boter-port-rozijnen-eiermengsel. Roer alles goed door elkaar. Sla de eiwitten stijf met een beetje zout en schep door het suiker-boter-port-rozijnen-eier-meelmengsel. Doe dit in gedeelten. Zorg dat je niet te hard roert, maar verdeel het eiwit wel goed door het mengsel. Doe het mengsel in het bakblik en zet in de oven.

De taart moet zeker wel een uur bakken, soms 1,5 uur of langer. Hij wordt op een lage stand langzaam gaar. Als de taart in het midden droog is, is hij goed. Laat hem helemaal afkoelen. De smaak van de taart wordt beter als je hem een paar daagjes laat rusten, maar vers is hij ook erg lekker. Als je wilt kun je de taart nog bekleden met marsepein en fondant. Dan is hij écht Engels.


Bron: Anja van Diepen

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK