De Engelsen zijn er gek op! Cupcakes gevuld met aardbeienjam. Heerlijk voor bij een high tea! In een handomdraai zet je deze heerlijke cupcakes op tafel, feestelijk gedecoreerd met blauwe en rode bessen. Wij leggen hier uit hoe!
Dit recept is voor 12 cupcakes.
Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zachte boter
150 gram kristalsuiker
2 eieren
125 gram melk
Aardbeienjam
Rode bessen, blauwe bessen of bosbessen voor de garnering
12 baking cups (papieren cupcakevormpjes)
Cupcake-/muffinbakblik voor 12 cupcakes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C graden. Mix de boter en de suiker tot een crèmig geheel. Klop de eieren er één voor één door. Doe het meel en de melk erbij en klop het samen tot een beslag. Plaats de baking cups in het bakblik en vul de baking cups voor 2/3e deel met het beslag. Bak deze gedurende circa 20 minuten in de oven. Hol de cupcakes uit met een appelboor en vul de holte met jam. Zorg dat de bovenkant ook voor een groot deel met jam bestreken is. Leg hier de bessen op ter garnering.
Bron: Anja van Diepen
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?
Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!