Sandwiches mogen bij een high tea niet ontbreken! Serveer bij een high tea drie of meer verschillende soorten finger sandwiches. Dit zijn sandwiches die je tussen duim en wijsvinger kan vasthouden en dus uit de hand kan eten.
Populaire sandwiches zijn: komkommer-roomkaas sandwiches, eiersalade sandwiches, zalm-roomkaas en ham-mascarpone sandwiches. Hier vind je de recepten!
Ingredi�nten
1 half brood naar voorkeur
1 halve komkommer
1 bakje cottage cheese
Verse groene kruiden naar voorkeur (peterselie, basilicum, munt)
Schil de komkommer en rasp deze in hele dunne plakjes. Leg ze in laagjes op een diep bord. Bestrooi ieder laagje met zout en peper en druppel er azijn overheen. Druk een plat bord stevig op het diepe bord met de komkommer en wind er huishoudfolie om heen. Laat een uurtje staan. Maak de folie los en giet het overtollige vocht af.
Doe de komkommer samen met de cottage cheese in een kom en mix alles goed door. Voeg er verse kruiden als peterselie, basilicum of pepermunt aan toe. Net wat je voorkeur heeft. Snijd het brood in sneden en beleg de sneden met het komkommermengsel. Leg een andere snee brood er bovenop en verwijder de korstjes. Snijd daarna het brood diagonaal doormidden.
Ingredi�nten
1 half brood naar voorkeur
6 eieren
Mayonaise
Verse peterselie en bieslook
Kook een aantal eieren (reken op een half ei per sandwich) en kook ze hard. Pel de eieren, prak ze fijn met een vork, roer er mayonaise naar smaak door. Voeg peper, zout, bieslook en peterselie toe. Snijd het brood in sneden en beleg de sneden met het eimengsel. Leg een andere snee brood er bovenop en verwijder de korstjes. Snijd daarna het brood diagonaal doormidden.
Ingredi�nten
1 half brood naar voorkeur
1 pakje gerookte zalmsnippers
100 gram roomkaas
50 gram zure room
Verse dille
Meng de roomkaas en zure room tot een smeu�g geheel. Voeg de zalm toen en breng op smaak met dille, zout en peper. Beleg er de sandwiches mee. Snijd het brood in sneden en beleg de sneden met het zalm-roommengsel. Leg een andere snee brood er bovenop en verwijder de korstjes. Snijd daarna het brood diagonaal doormidden.
Ingredi�nten
1 half brood naar voorkeur
100 gram gekookte ham
50 gram mascarpone
Lepeltje mosterd
Paar druppels worcestersaus
Meng de mascarpone met de mosterd en de worcestersaus. Snijd het brood in plakken. Besmeer de plakken met het mosterd-mascarponemengsel en beleg met de gekookte ham. Leg een andere snee brood er bovenop en verwijder de korstjes. Snijd daarna het brood diagonaal doormidden.
Nog meer inspiratie voor sandwiches? Bekijk deze 4 heerlijke high tea sandwiches.
Copyright: Anja van Diepen.
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?
Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!