Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Het eerste thee-kookboek van Nederland

Van Frank van der Zande

Thee is gezond en heerlijk om te drinken, maar biedt nog veel meer mogelijkheden. Frank van der Zande is grondlegger op het gebied van culinair koken met thee en laat in zijn boek Koken met thee zien dat allerlei soorten thee – wit, groen, zwart, Oolong of Phu Ehr – zeer geschikt zijn voor diverse toepassingen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan het heerlijk kruiden en marineren van kip, zalm of een braadstuk, het gratineren van oesters, het pocheren of roken van vlees of vis, en het maken van geweldige sauzen en toetjes. Frank laat in het boek de vele uiteenlopende mogelijkheden zien van de veelzijdige blaadjes!

Daarnaast neemt Frank je mee naar het ontstaan van thee en de reis die het aflegt tot het in ons kopje belandt. Ook legt hij uit hoe en waar je de beste thee koopt, hoe je deze perfect kunt bereiden en hoe je dit vervolgens tijdens de maaltijden kan schenken. Net als wijn is thee namelijk heel geschikt voor food pairing: het kan de smaak van een specifiek gerecht verrassend versterken.

Frank van der Zande is een ondernemer en chef-kok met een missie. Hij is bekend geworden met het eerste duurzame en klimaat-neutrale restaurant van Nederland: Umoja, in Amsterdam. Daar gebruikte hij producten van topkwaliteit, geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu, en creëerde hiermee een hippe en moderne ambiance.

Tegenwoordig is Frank onder andere druk als kookcoach. Met zijn bedrijf Umoja Food richt hij zich daarnaast op een duurzame en maatschappelijke invulling van productontwikkeling. Ook heeft Frank verschillende onderscheidingen op zijn naam staan, zoals de ‘Meest markante horecaondernemer van Amsterdam,’ uitgereikt door Koninklijk Horeca Nederland.


Juni 2014

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK