Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

High Tea Bar opent in Utrecht

 

Zelf je high tea etagère samenstellen met lekkers: in Utrecht kan het! Er zijn in Utrecht een heleboel plekken waar je kunt smullen van een high tea. Vanaf volgende week dinsdag 16 januari komt daar een nieuwe spot bij. Book Café Lewis wordt namelijk een high tea bar.


Do it yourself
Toch pakt Lewis het anders aan dan het gemiddelde café of restaurant waar ze een high tea serveren. In plaats van een vast arrangement kun je bij het café aan Achter Clarenburg je eigen etagère samenstellen. Dat werkt zo: je kiest een formaat etagère (klein, middelgroot of groot) en loopt langs de high tea bar om de schaaltjes te vullen met lekkers naar eigen keus. Handig, want als je bijvoorbeeld niet zo van scones houdt, kun je die dus gewoon skippen.

Broodjes maken plaats voor lekkers bij de thee
Het high tea concept is geen aanvulling op de normale menukaart. Waar je bij Lewis nu nog terecht kunt voor verschillende broodjes en soepen, kun je vanaf volgende week vooral zoete en hartige hapjes bij de thee krijgen. Het lunchmenu komt dus te vervallen. Een bewuste keuze, zo laat eigenaresse Elianne Alblas ons weten. “Lewis moet nog meer een plek worden waar mensen gezien worden”, vertelde ze ons toen we haar vorige week spraken. Als we haar bellen om haar naar de high tea plannen te vragen, licht ze dat nog even toe: “Ik wil dat Lewis een plek wordt waar we echt oog hebben voor mensen en tijd hebben om met iedereen een praatje te maken. Doordat het hier nu heel vaak vol zit, lukt dat niet altijd. Door ons specifiek te richten op high tea hopen we meer tijd en aandacht aan gasten te kunnen geven.”

Qua prijs gaat Lewis iets onder het gemiddelde zitten voor een high tea. Zo ga je voor een medium etagere waarschijnlijk rond de €9,50 betalen, weet Elianne ons te vertellen. “Ik wil de prijzen toegankelijk houden, omdat ik hoop dat mensen op deze manier vaker een momentje voor zichzelf nemen.”

Verbouwing
Lewis is komende maandag – 15 januari – gesloten voor een kleine verbouwing. Er komt namelijk een heuse bar waar alle zoete en hartige hapjes op worden uitgestald. Dinsdag 16 januari hoopt het café weer open te gaan en dan kun je er meteen terecht om al dat lekkers te proeven.

 

Bron: www.indebuurt.nl - 12 januari 2018

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK