Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Theetuinenroute Open Dag


Van Ferwert tot Easterein: maar liefst 14 verschillende theetuinen in Noordwest Friesland zijn op zondag 25 juni tussen 11:00 en 18:00 uur open voor het publiek. Het is de tweede keer dat de eigenaren deze gratis open dag organiseren. Tijdens de eerste editie in 2016 trokken zo'n 500 personen langs de tuinen. De open dag is een resultaat van samenwerking tussen de toeristische organisaties Uytland en de Greidhoeke en willen daarmee Noordwest Friesland nog meer op de kaart zetten. 

Oases van groen in het Waddenlandschap 
Steeds meer wandel- en fietstoeristen op het platteland waarderen de hoeveelheid theetuinen. Ze zorgen in een landelijke omgeving voor afstapmogelijkheden voor bijvoorbeeld een toiletbezoek of om wat te eten. Het bijzondere van de theetuinen in Noordwest Friesland is dat het vruchtbare karakter van de oude zeebodem volop te zien en te genieten is. Eigenaren houden rekening met streekeigenproducten zoals fruit, sappen en banket. Ook is er meestal aandacht voor insecten, vlinders, nachtdieren of dieren die vallen onder het Fryske Ras. In de route is rekening gehouden met de eigenheid van iedere tuin en de gastvrijheid van de eigenaar. 

Deelnemende theetuinen 
De volgende theetuinen zijn open op zondag 25 juni: 
De Jacobshoeve in Sint Jacobiparochie, Theetuin It Noflik Stee in Zweins, Theeschenkerij Peins, de Túnmanswente in Koarnjum, De Lytse Teetún in Ferwert, Theetuin De Gauwe Krakeling in Winsum, Het kleine Paradijs in Easterein/ Reahûs, Koffie- en theeschenkerij Wolkom in Easterwierrum, Theecafé & A&M Lifestyle in Easterein, De Aerden Plaats in Oudebildtzijl, Dekema State in Jelsum, Nauta's Botenverhuur & Theetuin in Hitzum, Theetuin Slappeterp en de Brinkhoeve in Wier. 

Op de locaties zijn routekaartjes aanwezig.

Meer informatie: www.uytland.nl en www.facebook.com/theetuinen

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK