Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Utrecht krijgt eerste Theefestival:
“Mensen kijken niet verder dan het zakje in water stoppen”


Een kijkje nemen bij een theesommelier, blind thee proeven en een Chinese theeceremonie bijwonen: het kan bij het Dutch Tea Festival, het eerste Nederlandse theefestival. Op 29 mei kunnen theeliefhebbers in DeFabrique in Utrecht naar hartenlust genieten van hun favoriete warme drankje.

Volgens organisator Wouter Goossens is er in Nederland behoefte aan een theefestival. “Nederland is zeker een theeland. Alleen hebben veel mensen nog niet verder gekeken dan het zakje thee dat ze in warm water stoppen. Met dit festival willen we laten zien wat er nog meer is.” Goossens vindt dat er op dit moment voor koffie een groter platform is dan voor thee. “Het leuke is dat er voor elk moment van de dag wel een theesmaak is. Thee is heel persoonlijk en kan op zoveel manieren gedronken worden.”

In samenwerking met partymanager Nikki Hoolwerf, die het idee voor het theefestival opperde, wordt het festival georganiseerd. Tijdens het festival krijgen bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan minimaal zes workshops, waaronder nieuwe theesmaken ontdekken en proeven. Daarnaast kunnen zij leren welke kaas of chocolade het beste past bij een bepaalde theesmaak en hoe belangrijk gebalanceerd water voor je thee is.

“Voor ons voelt het in ieder geval nu al als een succes,” vertelt Goossens trots. “Er zijn al bijna 500 tickets verkocht! We hadden gerekend op 20 stands. Dat gaan er veel meer worden.”

Bron: DUIC.nl


HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK