Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht


Afternoon tea in Londen bij hotel Claridge’s

 

 

 

Award winnaar Claridge’s
Engeland is de bakermat van de afternoon tea en daarmee de high tea zoals die wij in Nederland kennen. Voor mij was het daarom een must om een keer in Engeland te genieten van een traditionele afternoon tea. Ik heb gekozen voor Claridge’s, een luxe hotel in het Londense Mayfair, dat diverse awards heeft gewonnen voor de thee en afternoon teas die zij serveren. Claridge’s wordt geroemd om de uitzonderlijk goede service, de hoge kwaliteit van thee en de uitgebreide kennis van het personeel. Genoeg redenen dus om mij als theeliefhebber hier te laten onderdompelen in de wereld van de Engelse afternoon tea.

 

Terug in de tijd
Bij binnenkomst worden wij hartelijk ontvangen door de gastvrouw en naar onze tafel in de Foyer begeleid. Het art decor interieur is magnifiek en neemt je mee terug in de tijd. De lage salontafels en de comfortabele stoelen geven de stijlvolle foyer een huiselijke sfeer. Kenmerkend voor Claridge’s is het mintgroen-witte servies. Een pianist en de violist zorgen voor een passende muzikale omlijsting. Wat een ambiance!

Champagne & thee
Hoewel wij van plan waren om te kiezen voor de traditionele afternoon tea, kiezen wij bij het zien van de vele glazen champagne om ons heen toch voor de champagne afternoon tea. Kon je bij de champagne nog kiezen uit twee soorten, bij de thee kan je kiezen uit dertig soorten. Ik vraag onze gastheer dan ook om advies. Hij raadt mij de specialiteit van het huis aan, de Claridge’s Royal Tea. Een heerlijke melange van groene thee.


Sandwiches, scones en nog veel meer
Zoals het hoort worden na de thee eerst de sandwiches uitgeserveerd. Maar liefst vijf soorten sandwiches met kip, zalm, ham, eiersalade en komkommer met roomkaas. De sandwiches worden gevolgd door rozijnen en appel scones. Uiteraard met clotted cream en de heerlijke Marco Polo jelly. Ondertussen staan ook de andere zoete lekkernijen al klaar. Stuk voor stuk kunstwerkjes, de een nog lekkerder dan de andere. Net als de thee kan je de gerechten onbeperkt bijbestellen.

Sweet memories
Een afternoon tea bij Claridge’s is een belevenis, een feest voor alle zintuigen. De champagne, thee en gerechten zijn van het hoogste niveau. De gastheren en -vrouwen er alles aan om je bezoek tot een onvergetelijke ervaring te maken. Zij lopen af en aan en zijn er altijd op het juiste moment. Een bezoek aan Claridge’s is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Maar Londen kent nog zoveel andere mooie afternoon tea locaties. Ik ben benieuwd of een andere locatie deze bijzondere ervaring kan evenaren…

 

 

 

 

 

 

 

April 2014
 

 

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK