Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Gartine: Een verborgen parel in hartje Amsterdam

 

Een oase van rust
In een steeg tussen het Rokin en de Kalverstraat vind je Gartine. Een oase van rust op de zaterdagmiddag als je de drukke Kalverstraat hebt getrotseerd. De ontvangst is hartelijk in dit kleine restaurant dat plaats biedt aan maximaal 24 personen. De sfeer is gemoedelijk. Het interieur heeft een warme uitstraling.

Thee
De theekaart bestaat uit een selectie van circa tien verschillende theesoorten van Betjeman & Barton. Voor ieder wat wils. Zwarte thee, groene thee, kruidenthee en daarnaast nog verse muntthee. Hoge kwaliteit thee, maar wel in theezakjes, waardoor de thee naar mijn mening niet volledig tot zijn recht komt. Wij beginnen met de sencha, een groene Japanse thee. Deze thee is met te heet water gezet, waardoor de smaak licht bitter is in plaats van subtiel en fris.

Hartig
Mijn vriendinnen en ik hebben gekozen voor de grote high tea. Deze vangt aan met een ‘soepje van de tuin’. Een tongstrelende soep van rode kool en tijm. Wat een verrassende start. Vol verwachting kijken we uit naar al het lekkers wat nog komen gaat. De volgende hartige gang bestaat uit bruine waldkornbroodjes, met brie en een chutney van wortel en sesamzaad, en mini-quiches met savooiekool, vers uit eigen tuin.
 

Zoet, zoeter, zoetst
Na de hartige gang bestellen mijn vriendinnen de Lundi Light thee, een groene thee met citroengras en gember. Aangezien gember niet mijn voorkeur heeft, kies ik voor de klassieke earl grey thee. De zoete gang bestaat uit drie muffins met bramenjam en room, zes huisgemaakte taartjes en tot slot pruimen gedompeld in chocolade. De taartjes moeten we delen of verdelen, maar dat heeft als voordeel – zoals de gastheer aangeeft – dat we zes verschillende taartjes kunnen proeven... Dat delen is geen probleem. Wij genieten volop van de taartjes.


Een verborgen parel…
Hoewel wij de traditionele scones misten, als overgang van hartig naar zoet, zijn onze verwachtingen overtroffen. De huisgemaakte gerechten met ingrediënten uit eigen tuin en de hoge kwaliteit thee zorgen voor een ware smaakbeleving. En wat een gastvrijheid. Deze eigenaren en hun medewerker hebben het begrepen. Zij hebben duidelijk plezier in hun werk en ontvangen elke gast alsof hij/zij de eerste gast van de dag is. Gartine is een verborgen parel in het centrum van Amsterdam. Ideaal om na een dag winkelen neer te strijken. Voor een high tea zal je wel van tevoren moeten reserveren. Anders zal je net als de vele toeristen, die met de Lonely Planet in hun hand binnen wandelen, teleurgesteld worden.


November 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK