Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Tips voor nieuwe theesmaken

Thee is de drank die wereldwijd het meest gedronken wordt. Veel meer dan koffie. Bij nader inzien eigenlijk vrij logisch. Koffieplanten worden maar op bepaalde plaatsen geteeld, terwijl theeplantages ondertussen wereldwijd in tropische en subtropische gebieden aangelegd worden.

Maar thee is veel meer dan heet water over een theezakje in een kop kiepen. Echte thee wordt op een subtiele manier bereid met verse theebladeren en water op de juiste temperatuur. In deze blog gaan we na hoe er variatie kan worden gebracht bij het genieten van thee.

Doe eerst wat onderzoek

Duik het wereldwijde web op en kijk daar wat specialisten over de materie te vertellen hebben. Niet dat dit klakkeloos gevolgd moet worden, maar het kan wel helpen om de juiste keuzes te maken. Niet alle thee wordt op dezelfde temperatuur gezet. Dus als er met soorten en smaken geëxperimenteerd wordt, kunnen zulke zaken belangrijk zijn.

Voor deze theevarianten kun je het beste water tussen 85° en 100° Celsius gebruiken:

  • Zwarte thee
  • Pu-Erh
  • Oolong
  • Kruidenthee
  • Rooibos
  • Bamboe
  • Maté 

Daarnaast zijn er nog enkele andere theesoorten waarvan te heet water de bladeren zal verbranden en de thee bitter maken. Groene thee wordt gezet tussen 65° en 80° Celsius, witte thee op ongeveer 70° Celsius.

Hierbij willen we toch nog wat advies meegeven. Ga niet zomaar onbeschermd op internet surfen. Om de gegevensoverdracht veilig te houden is een gegevensversleuteling nodig. De Surfshark VPN is hiervoor een perfecte oplossing.

Op naar nieuwe smaken

Er bestaan wel wat tips om een nieuwe theesmaak te ontwikkelen. Hieronder staan wat raadgevingen van specialisten over theesmaken. Maar natuurlijk is het de persoonlijke voorkeur van de theedrinker zelf die altijd de doorslag zal geven.

Experimenteer met verschillende theesoorten

Een van de leukste manieren om nieuwe theesmaken te maken, is door verschillende theesoorten te combineren. Experimenteer met het mengen van verschillende zwarte theesoorten, groene theesoorten of kruidenthee om complexe en unieke smaken te verkrijgen.

Voeg smaakmakers toe

Naast het combineren van theesoorten, kunnen ook smaakstoffen toegevoegd worden aan thee om die extra body en karakter te geven. Populaire smaakstoffen zijn fruit, kruiden, specerijen, bloemen en citrusschillen. Dat kunnen zowel verse als gedroogde zijn, beide geven een verschillende smaak.

Vind inspiratie in andere dranken en keukens

Haal inspiratie uit andere dranken en keukens om nieuwe theesmaken te bedenken. Denk aan smaakcombinaties van mocktails en andere dranken. Maar ook desserts of hartige gerechten kunnen vertaald worden naar een unieke thee-infusie.

Deel de nieuwe creaties met anderen

Deel de nieuw gecreëerde theesmaken met vrienden en andere theeliefhebbers. Vraag om feedback en gebruik hun commentaren om de creaties nog te verfijnen.

Nog enkele extra tips

Tot slot geven we nog enkele waardevolle tips voor de maker van de thee zelf om het eindresultaat en de beleving nog te verbeteren.

  • Koop hoogwaardige theebladeren en ingrediënten voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gefilterd water voor het zetten van thee.
  • Bewaar thee op een koele donkere plaats. Zo blijft de versheid behouden.
  • Ruik altijd aan de thee voor die gedronken wordt om de aroma's te beoordelen.
  • Geniet van de zelfgemaakte thee met aandacht en mindfulness.

Klaar om te beginnen?

Met deze tips en een beetje creativiteit kunnen eindeloze nieuwe theesmaken uitgedokterd worden. Smaken die de smaakpapillen zullen verrassen en betoveren. Geniet ervan!

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK