Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor een vacumeermachine?

Stel je jezelf soms wel eens de vraag waar je met al dat voedsel heen moet? Of misschien heb je gemerkt dat je toch wel heel regelmatig bepaalde overschotjes gewoon moet weggooien? Door te investeren in een kwalitatieve en functionele vacumeermachine kun je dergelijke situaties vermijden of alvast tot een uiterst minimum gaan beperken. Toch dien je op voorhand maar best op de hoogte te zijn van de vacumeermachines die vandaag de dag beschikbaar staan. Diverse uitvoeringen, types, designs en mogelijkheden durven het maken van een keuze nog wel eens lastig maken. Maar wij gaan hier verandering in proberen brengen en helpen jou alvast op weg!

Waarom kiezen voor een vacumeermachine?

Wanneer je voedsel aankoopt in familieverpakking komt het bijna altijd voordeliger uit dan wanneer je een beperkte hoeveelheid probeert aan te kopen. Echter, als alleenstaande is een grote familieverpakking vaak teveel van het goede. Toch bestaan er manieren om - zelfs als alleenstaande - van het voordelige tarief van dergelijke familieverpakkingen te kunnen genieten door voedsel vacuüm te verpakken alvorens je het gaat invriezen.

Door voedsel vacuüm te verpakken - en bij voorkeur door de machine meteen hermetisch te laten afsluiten - blijft het niet alleen langer vers maar geniet je tevens ook van geur- én smaak behoud. Dit maakt de aanschaf van een functionele en kwalitatieve vacumeermachine uiteraard niet alleen geschikt voor de voornoemde alleenstaanden maar eveneens een aanbevolen investering voor gezinnen die er een drukke levensstijl op nahouden, regelmatig lange werkdagen op de planning hebben staan of voor zij die gewoon niet dol zijn op het bereiden van een dagelijkse maaltijd.

Hoe gaat het in zijn werk en welke types bestaan er?

Heb je uiteindelijk besloten een degelijke vacumeermachine in huis te halen, dan komt het er in eerste instantie vooral op neer om rekening te houden met de verschillende types en uitvoeringen. Kies je voor een authentieke standaard vacumeermachine die enkel en alleen over de nodige basisfuncties beschikt? Of mag het alvast wat meer zijn en gaat je voorkeur daarbij uit naar een kwalitatieve vacumeermachine waarbij het voedsel niet alleen vacuüm wordt gezogen maar tevens ook grondig hermetisch wordt afgesloten door de machine zelf?

Tegenwoordig heb je zelfs de keuze om met een zogenaamde “vacuümsealer” huiswaarts te keren. Dergelijke apparaten bieden je de mogelijkheid om voedsel en/ of bepaalde gerechten te marineren alvorens deze uiteindelijk vacuüm te trekken en hermetisch af te sluiten. Op die manier kan de marinade of kruidenmix veel sneller én grondiger in het voedsel/ gerecht intrekken waardoor je een uniek en behoorlijk intens smakenpallet creëert.

Extra kenmerken en aandachtspunten

Tot slot willen we nog even kort wijzen op bepaalde extra kenmerken en/ of puntjes van aandacht die al dan niet bepalend kunnen zijn voor de aankoop van een bepaald type vacumeermachine. Het spreekt voor zich dat sommige apparaten tot meer in staat zijn en bijgevolg meerdere extra’s en functies zullen aanbieden waarvan sommigen best wel als een belangrijke meerwaarde kunnen worden beschouwd.

Zo is het alvast een pluspunt indien je bij de aanschaf van het apparaat niet alleen een folierolhouder maar eventueel ook enkele vacuümzakjes krijgt toegestuurd. Dit lijkt een onbenulligheid maar kan alvast het verschillen tussen een gebruiksklaar en niet gebruiksklaar toestel bepalen.

Daarnaast is ook de aanwezigheid van een - weliswaar makkelijk - te verwijderen lekbak een pluspunt aangevuld met enkele bijkomende functies gaande van de pulse functie tot de bekende seal only knop. Bedenk daarbij ook even hoe het zit met het uiteindelijke vermogen en de minimale afzuigcapaciteit van het apparaat. Bij frequent gebruik kies je daarom maar beter voor een vacumeermachine met een standaard vermogen van ongeveer 500 Watt in combinatie met een totale afzuigcapaciteit van zo’n 10 liter.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK