Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

High Tea met Pickwick-thee

Heb je zin om je vriendinnen eens te verrassen met een leuk uitje? Of misschien wel je moeder, zus of buurvrouw? Het kan lastig zijn om een geschikt cadeautje te geven. Er zijn dan ook zo ontzettend veel opties. Vaak is het zo dat je iemand iets cadeau geeft, terwijl je niet zeker weet of diegene er wel op zit te wachten. En je hebt vast zelf ook wel eens meegemaakt dat je iets krijgt, maar het vervolgens nooit gebruikt. Dat is natuurlijk jammer! Het is dan ook veel praktischer om een cadeau te geven om iets te gaan doen! Zo maak je met elkaar herinneringen voor altijd. Dat is pas waardevol! Een high tea is een perfecte optie. Hoe heerlijk is het om met elkaar te genieten van allerlei lekkers!

Waar komt een high tea vandaan?

Waar komt de naam high tea vandaan? Een high tea wordt ook wel een afternoon tea genoemd. We kennen het voornamelijk uit Engeland, want daar wordt deze thee in de middag rond 16 uur gedronken. Bij de thee worden allemaal verschillende gerechtjes geserveerd. In veel landen is deze afternoon tea een heuse trend geworden. Niet alleen in Engeland kun je tegenwoordig een high tea bestellen, maar dus ook in veel andere landen. In restaurants, tuincentra of in cafés zie je vaak dat er high tea’s worden aangeboden. Ook gebeurt het vaak dat je koffie kunt bestellen of frisdrank, dat is voor de mensen die niet zo van thee houden. Om niet al te veel ruimte op de tafel kwijt te zijn, gebruikt men vaak een etagère: op die manier kun je meerdere borden boven elkaar zetten.

Pickwick en veel lekkers

Een echte Engelse afternoon tea kan wel per plaats verschillen, maar in het algemeen zijn er bij elke afternoon tea een hoop overeenkomsten. Voorbeelden zijn pickwick-thee, met verschillende gerechten, zoals sandwiches met allerlei beleg, bijvoorbeeld komkommer, zalm, waterkers, of eieren. Bij de echte high tea horen eigenlijk ook de traditionele scones. Die smaken het lekkerst met clotted cream en met jam! Het is ook erg leuk om deze scones zelf te maken. Want geef toe: stiekem smaken zelfgemaakte baksels toch nóg lekkerder dan wanneer je het uit de winkel koopt? Ook zie je vaak verschillende koekjes en cake bij een high tea, zoals een fruitcake, een amandelcake of een zogeheten sponge-cake. Bij een high tea is dus voor ieder wat wils: er zijn zowel zoete als hartige hapjes. Zo kun je kiezen waar je zelf zin in hebt!

Lekkere thee 

Ook in Nederland is de high tea steeds populairder geworden. Het leuke van een high tea is dat je verschillende smaken thee proeft, en je ondertussen geniet van zowel hartige als zoete hapjes. Pickwick heeft een selectie gemaakt van verschillende soorten thee die geschikt zijn voor een high tea. Ideaal! Verwen jezelf en je vriendinnen dus op een heerlijke high tea of je die nu neemt in een café of lekker zelf maakt: het is hoe dan ook een perfect cadeau!

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK