Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

7 tips voor de perfecte kerst high tea


Ga jij deze kerst(vakantie) een high tea organiseren? En wil je dat je gasten het er volgend jaar nog over hebben? Lees dan hier onze tips voor een geslaagde kerst high tea!1.    Christmas fruitcake
Bij een kerst high tea mag een Engelse Christmas fruitcake niet ontbreken. Overtref de verwachtingen van je gasten met deze heerlijke rozijnen-krenten-noten-portcake. Voor de fruitcake geldt: hoe langer je hem bewaart, hoe lekkerder die wordt. De cake blijft wekenlang goed, dus het bakken kan nu al beginnen! 

2.    Help! Te weinig tijd!
Ben je niet zo’n keukenprinses of heb je simpelweg niet de tijd om alles zelf voor te bereiden? Vraag dan ieder van je gasten iets lekkers mee te nemen. Dat vinden ze vaak nog leuk ook én het draagt bij aan de voorpret! Een andere goede optie is om een cateringbedrijf (een deel van) je high tea te laten verzorgen. Er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in de catering van high tea en andere thee-arrangementen. Alle high tea cateraars in Nederland vind je op www.highteawereld.nl

3.    Romantisch theeservies
Voor de ultieme high tea beleving dek je de tafel met een leuk vintage of romantisch theeservies. Geen zoveel-delig theeservies in huis? Geen probleem. Op rommelmarkten vind je kopjes en schoteltjes te kust en te keur. De kopjes en schoteltjes hoeven niet bij elkaar te passen. Een bonte verzameling van serviesgoed op tafel is minstens zo gezellig. Hetzelfde geldt voor de bordjes voor de gerechten/hapjes. 
Heb je hier geen tijd voor in deze drukke decembermaand? Huur dan een mooi servies bij één van de bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in de verhuur van romantisch theeservies. Met vaak als voordeel dat de afwas je uit handen wordt genomen!

4.    Thee
De thee maakt de high tea! Net zo belangrijk als de gerechten is de thee die je bij de high tea serveert. Bij voorkeur gebruik je losse thee. Je kan ervoor kiezen om per gang een thee te serveren of om je gasten zelf hun thee te laten kiezen door verschillende theesoorten en papieren theefilters of theeklemmen op tafel te zetten. Bij een theespeciaalzaak of theewebwinkel kan je je laten adviseren welke theeën goed bij jouw gerechten passen. Een verwarmende winterse thee mag natuurlijk niet ontbreken! 

5.    Thee met een twist
Voor een extra smaakbeleving zet je citroenpartjes, kaneelstokjes, schijfjes gemberwortel, honing en verse munt op tafel. Je gasten kunnen met deze ingrediënten naar hartenlust variëren, al dan niet in combinatie met thee. Takjes verse munt kan je in een glas met een bodempje water op tafel zetten, zodat ze vers blijven.

6.    Uitnodiging
Iedereen vindt het leuk om per post een bijzondere uitnodiging te ontvangen. Zelfs al weten je gasten al lang dat zij kerst met een high tea bij jou thuis gaan vieren. Wil je je gasten met een originele uitnodiging voor jouw high tea verrassen? Kies dan voor deze ontzettende leuke uitnodigingen van Birambi!

7.    Raamdecoratie
En dan is het zover, je gasten staan op de stoep. Het is natuurlijk leuk als je hun ook bij aankomst weet te verrassen. Dat doe je zeker met deze toepasselijke raamdecoratie van Raamtekening.nl. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!


We wish you a very happy high tea!

 

Meer tips voor het zelf organiseren van een high tea? Kijk dan hier!

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK