Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

High Tea op Zeilschip De Eendracht


Theesommelier Marloes Bodewes-Bos voer mee op Zeilschip De Eendracht tijdens de speciale ‘High tea at sea, maar dan op de Maas’. Lees hier haar verslag van deze bijzondere middag.


Nederland mag trots zijn op een aantal bijzondere high tea locaties. De high tea die ik vandaag mag meemaken tijdens de 'High tea at sea, maar dan op de Maas' valt daar zeker onder. Op uitnodiging van Zeilschip De Eendracht vaar ik een middag mee door de havens van Rotterdam. Dit zestig meter lange zeilschip, de grootste driemastschoener van Nederland, organiseert in de eerste plaats zeilreizen voor jongeren. Om deze reizen mogelijk te maken biedt De Eendracht ook commerciële dagtochten en meerdaagse tochten aan. En gelukkig maar, want zo kunnen nog meer mensen kennismaken met dit bijzondere schip en het zeezeilen.

De thuishaven van De Eendracht is Rotterdam. Aan de Holland Amerikakade, pal naast Hotel New York, ligt De Eendracht al klaar voor deze bijzondere middag. De crew heet ons van harte welkom. We nemen vervolgens plaats binnen in het dagverblijf, waar de kapitein iedereen persoonlijk een hand komt geven.

Na een welkomstwoord van de kapitein, die duidelijk zin in deze middag heeft, gaan de trossen los. Maar voordat het high tea buffet wordt geopend, wordt iedereen verzocht om naar de brug te komen. Ruim 60 opvarenden zijn getuige van een bijzonder huwelijksaanzoek. Twee dolgelukkige mensen en de aanstaande schoonmoeder, eveneens stralend, zitten niet veel later tijdens de high tea tegenover mij.

Als theesommelier ben ik blij met de keuze van De Eendracht voor losse theeën bij de high tea, waaronder lapsang souchong, lady grey, rozenthee en Sweet Orange. Minstens zo blij maakt het high tea buffet mij. Wat een keuze en wat een heerlijke verse hapjes, en alles in overvloed. Warme hartige hapjes zoals quiche en mini-saucijzenbroodjes, diverse sandwiches, mini wraps, scones met jam en room, salades, een etagère vol petitfours en een heerlijke custard-aardbeiencake. Er is zoveel dat ik niet eens alles heb kunnen proeven.

De tijd vliegt voorbij. Terwijl we genieten van de high tea varen we langs de Erasmusbrug, het bekende stoomschip van de Holland-Amerika Lijn de SS Rotterdam, de Euromast en zien we overal om ons heen werven met immens grote hijskranen, imposante zeeschepen en vooral erg veel containers. Het is een machtig gevoel om op zo’n mooi zeilschip hier te mogen varen.

Deze high tea op de Maas heeft mijn verwachtingen overtroffen. De unieke combinatie van Zeilschip De Eendracht, een geweldige high tea en een rondvaart door de indrukwekkende havens van Rotterdam, maakt deze middagtocht tot een onvergetelijke ervaring. Nederland is een bijzondere high tea locatie rijker.


Wil je ook een keer meevaren? Zeilschip De Eendracht biedt verschillende dagtochten en meerdaagse tochten aan, zowel vanuit Nederland als vanuit buitenlandse havens. Meer informatie hierover vind je op www.eendracht.nl.
 

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK