Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Op bezoek bij ... De Theemakers


Wij van High Tea Wereld zijn gek op thee. Net als Suzanne Heijnis. Zij maakte van thee zelfs haar beroep. Als theesommelier verzorgt zij theeworkshops. Zowel in haar eigen Thee Atelier in Zwolle als op locatie. Vandaag mogen wij aanschuiven bij de workshop Thee & Foodpairing. We zijn heel benieuwd! 
 

Het Thee Atelier ligt op loopafstand van het treinstation in Zwolle en is gevestigd in een statig herenpand uit 1887. Bij binnenkomst krijgen wij van Suzanne als welkomstdrankje haar eigen samengestelde kruideninfusie Beet Boost. Een verrassend lekkere kruideninfusie van gedroogde rode biet en hibiscus. Dit begint al goed!

Suzanne legt uit wat we gaan doen. Vanavond zullen we niet alleen veel over thee te weten komen, maar ook over hoe je thee het beste met spijs kan combineren. We gaan vooral zelf veel thee zetten en deze natuurlijk ook proeven. Net als de bijpassende lekkere hapjes die al klaar staan. 

Maar eerst gaan we een theezakje met kersenthee van een bekend merk open maken om te kijken wat daar in zit. Naast dust (letterlijk vertaald ‘stof’), zoals de laagste kwaliteit thee ook wel wordt genoemd, vinden we kleine korreltjes. ‘Proef maar’ zegt Suzanne. Het blijkt hetgeen te zijn dat de smaak aan de kersenthee geeft. Het is mierzoet en smaakt naar zo’n lolly van vroeger waar een kauwgombal in zit. Ik vraag mij af waarom er eigenlijk nog thee in zo’n zakje zit, want ik kan mij niet voorstellen dat je daar ook nog maar iets van proeft.

Dan gaan we over op losse theeën van een aanzienlijk hogere kwaliteit. We beginnen met een witte thee uit Malawi. Ondertussen geeft Suzanne uitleg over de verschillende soorten thee en de verschillen in productiewijze. Ook legt ze uit waarom water zoveel invloed heeft op de kwaliteit van water. Om dit te illustreren zetten we twee potten Assam thee, die elk met een ander soort water wordt gezet. Het verschil is duidelijk zichtbaar.

Dan stappen we over naar een groene thee uit Japan en beginnen we met het combineren van spijs met thee. Suzanne laat ons kennis maken met verrassende smaakcombinaties. We ervaren zelf hoe verschillende soorten thee niet alleen bijzonder goed samen gaan met chocola en brownies, maar ook met geitenkaas en blauwe kaas. Suzanne bewijst dat thee minstens zo veel mogelijkheden kent als wijn. Het is duidelijk dat de horeca nog veel kansen op dit gebied laat liggen. 

Nadat Suzanne ons 2,5 uur lang heeft meegenomen op reis door de wereld van de thee, komt er een einde aan deze leerzame en vooral leuke workshop. Suzanne is iemand die met zoveel enthousiasme over haar passie vertelt, dat je er gewoon blij van wordt. Het volgen van een theeworkshop bij De Theemakers is dan ook een feestje. 

Meer weten over de theeworkshops van De Theemakers? Kijk dan op www.detheemakers.nl

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK