Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Gastblog: Hofje zonder Zorgen


Deze week een gastblog van Corina van Manen van de website Highteavriendinnen.nl. Corina schrijft niet alleen leuke blogs over high tea's, maar ook over andere inspirerende uitjes. Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Kom dan naar het 'plein' op haar website en vind iemand om samen mee op pad te gaan.
 

Het is lekker weer buiten. Ik ben voorzien van super leuk gezelschap en ik ben onderweg naar een gave locatie.  Op het programma staat een zorgeloze high tea bij Hofje zonder Zorgen in Haarlem. Het is Jessica die vandaag met mij meegaat. Jessica is net als ik gek op Haarlem! Niet dat we er vaak komen, maar Haarlem is echt zo’n stadje dat je direct in je hart sluit wanneer je er een keer geweest bent.

Vol goede zin rijden we Haarlem binnen. We parkeren de auto vlakbij Hofje zonder Zorgen langs het water, ideaal! Het wandelingetje naar Hofje zonder Zorgen is bepaald geen straf. Haarlem staat bol van de historische monumenten en als klap op de vuurpijl is er ook nog markt vandaag! “Oh! Op de terugweg gaan we nog even over de markt lopen hè” zegt Jessica, “ik wil wat bloemen meenemen voor thuis…”

Zodra we lunchroom Hofje zonder Zorgen bereiken, gaan we gauw naar binnen. We hebben inmiddels flink trek! We worden vriendelijk begroet door Marja, eigenaresse van de lunchroom. “Hoi! Leuk dat jullie er zijn!” zegt ze blij, “Ga lekker zitten! Ik ben benieuwd hoe jullie het vinden…” Ah, wat leuk om te horen. Wij zijn natuurlijk ook razend benieuwd! Vanaf ons tafeltje hebben we een prachtig uitzicht op het hofje. Een idyllisch plaatje! Het duurt niet lang voor we de eerste ronde krijgen. Een lekker soepje om de eerste trek mee te stillen.

Terwijl we genieten van ons soepje, komt Marja nog even bij ons staan. We complimenteren haar met het prachtige uitzicht op het hofje! “Bestaat Hofje zonder Zorgen nu al lang?”, vraag ik. “Het is nu alweer bijna zes jaar geleden dat wij hier begonnen,” antwoordt Marja, “wij hebben hard gewerkt om deze plek weer wat populairder te maken voor een breder publiek.

Toen wij het net overnamen zat er nog een prachtig klein terras bij aan het binnenhofje, maar dat was maar van korte duur. Even zag ik onze droom alsnog in duigen vallen. Hadden we zo’n mooie lunchroom in het centrum van Haarlem en als enige geen buitenterras! Dat kan natuurlijk niet. Uiteindelijk hebben we een goede oplossing gevonden. Met het plein aan de voorkant van de lunchroom werd in die tijd niks gedaan. Het leek wel een grote fietsenstalling en was totaal niet aantrekkelijk voor bezoekers. Samen met onze buur-ondernemers hebben we het voor elkaar gekregen om daar een terras van te maken!” Ze kijkt ons trots aan. “En de ramen naast jullie kunnen in de zomer helemaal open, zo zit je toch nog een soort van ‘buiten aan het binnenhofje’…” We kijken naar buiten door het raam. Het ziet er prachtig uit en dat moet zeker goed vertoeven zijn in de zomer…!


De hartige gerechtjes van de tweede ronde zijn echt verrassend lekker! De groentequiche en de groene pesto-muffin zijn onze favoriet! Alles is duidelijk vers gemaakt. “Absoluut!” zegt Marja, “wanneer ik hier in de ochtend binnenloop, ruikt alles heerlijk naar versgebakken taartjes en quiches! Ik word daar zo blij van! We gebruiken ook voornamelijk biologische producten. Ik zal niet zeggen dat ik een absolute healthfreak ben, maar we proberen zo bewust mogelijk met het eten om te gaan. Tegenwoordig zie je veel mensen met verschillende voedselintoleranties en daar proberen we zo goed mogelijk rekening mee te houden. Het is dus ook mogelijk een gluten- of lactosevrije high tea te bestellen…”
 

Wij genieten nog even met volle teugen van de laatste ronde. Jessica houdt niet van thee en neemt nog een lekkere latté erbij. Ik verbaas me over die bijzonder lekkere kleine muffin die in werkelijkheid een bananenbroodje blijkt te zijn. “Suikervrij hè, ook daar proberen we zoveel mogelijk op te letten,” zegt Marja tot slot. 

Het heeft ons in ieder geval voortreffelijk gesmaakt en we maken ons klaar om nog een wandelingetje door de stad te maken. Voordat we weggaan krijgen we nog wat tips van Marja en met een ferme handdruk nemen we afscheid van elkaar. Leuke plek, Hofje zonder Zorgen!


Hofje Zonder Zorgen
Grote Houtstraat 142A
HAARLEM
☎︎ 023 53 10 607        
www.hofjezonderzorgen.nl

Lijkt het jou leuk bij Hofje zonder Zorgen te genieten van een high tea, maar heb je niemand om mee te gaan? Kom naar het Plein op Highteavriendinnen.nl en vind iemand die met je mee wil!

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK