Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Eerste theefestival van Nederland groot succes


"Een feest voor de theeliefhebber, inspirerend voor de horecaprofessional."

 

Op zondag 29 mei vond in De Fabrique in Utrecht het eerste Theefestival van Nederland plaats. Met 1500 enthousiaste bezoekers, dertig standhouders en boeiende workshops kan het met recht een succes worden genoemd.

Evenementenlocatie De Fabrique, een voormalige lijnzaadolie- en mengvoederfabriek, vormde het decor van het Dutch Tea Festival. Een prachtige industriële locatie, gelegen tussen Utrecht en Maarssen. Gelet op de gratis parkeerplaatsen ideaal voor bezoekers die met de auto kwamen. Met het openbaar vervoer was het echter lastig te bereiken. De dichtstbijzijnde halte ligt op een kwartier lopen van de festivallocatie. Een (regio)taxi bood in dat geval uitkomst.

Met de tasting cup die bij de entree werd vertrekt kon de bezoekers bij de diverse standhouders theeën proeven. Voor de beginnende theeliefhebber was dit een mooie manier om kennis te maken met losse theeën van hoge kwaliteit. Wie meer over thee wilde weten kon deelnemen aan één van de inspirerende workshops. Al moest je er wel vroeg bij zijn, want vol was vol. Vooral de workshops over thee en foodpairing, verzorgd door Mariella Erkens, bleken erg populair. 

Met name ’s middags was het erg druk. Hierdoor kon het zijn dat je langs moest wachten bij een kraam. Zeker bij kramen waar je een gratis goodie voor je goodiebag kon krijgen. Opvallend was het grote aantal vrouwelijke bezoekers tussen de 25 en 35 jaar oud. Onder deze groep blijkt de belangstelling voor thee met name groot te zijn. 

Het eerste Theefestival van Nederland heeft haar bestaansrecht bewezen. Thee groeit in populariteit en gaat de koffie en wijn achterna. Wie er dit jaar niet bij kon zijn, kan 28 mei 2017 in zijn agenda schrijven. Dan vindt de volgende editie van het Dutch Tea Festival plaats. Wij kijken er al naar uit! 

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK