Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

Een feestelijke kerst high tea

Wil je een keer iets anders dan een kerstbrunch of –diner? Verras je gasten dan eens met een feestelijke kerst high tea. Een feest voor groot en klein. Een middag met lekkere theeën, heerlijke hapjes en veel gezelligheid. Thuis of op locatie.


High tea op locatie
Veel hotels, restaurants en theeschenkerijen bieden met kerst de mogelijkheid om te komen genieten van een uitgebreide high tea. Tegenwoordig houden veel horecagelegenheden rekening met allergieën en voedselintoleranties, dus iedereen kan volop meegenieten. Op www.highteawereld.nl vind je een volledig overzicht van alle high tea locaties bij jou in de buurt.

High tea thuis
Het voordeel van zelf een high tea organiseren is dat je deze volledig kan voorbereiden. Zodra jij aan tafel gaat, kan ook voor jou het feest echt beginnen.
Daarnaast kan je aan de voorbereidingen zoveel tijd besteden als je zelf wilt. Je kan zelf alle gerechten bereiden, maar je kan er ook voor kiezen om een high tea (gedeeltelijk) te laten cateren. Sommige cateringbedrijven zorgen zelfs voor een volledig gedekte tafel, passende theeën, sfeervol servies en halen de vuile vaat na afloop weer op.

Wat eet je bij een kerst high tea?
Een afternoon tea bestaat traditioneel uit finger sandwiches, scones met jam en clotted cream, en diverse zoetigheden zoals taartjes en cakes. De gerechten worden van hartig naar zoet geserveerd, zodat de smaken rustig worden opgebouwd.
Scones zitten qua structuur en smaak tussen brood en cake in en vormen daarom een goede overgang tussen de hartige en zoete gerechten. De scones worden bij voorkeur warm geserveerd. Als je de high tea maaltijd vervangend wilt laten zijn of als je de nadruk meer op hartige gerechten wil leggen, begin je de high tea met een soepje en/of een quiche.
Bij een kerst high tea mag een Engelse Christmas fruitcake uiteraard niet ontbreken. Hier vind je het recept!

Wat drink je bij een kerst high tea?
Wil je de high tea extra feestelijk maken, begin dan met een glas prosecco of champagne. Voor de gasten die geen alcohol drinken schenk je een alternatief, bijvoorbeeld de Champagne Cassis Thee van Blanche Dael.
Net als bij de gerechten bouw je de thee qua smaken rustig op. Groene thee en oolong thee gaan over het algemeen goed samen met sandwiches. Darjeeling wordt wel beschouwd als de ideale thee voor een high tea en vormt een goede combinatie met de traditionele scones. Bij de zoete gerechten kan je kiezen voor theeën met meer uitgesproken smaken en hier is er dus volop ruimte voor winterse theeën, zoals kaneelthee en andere kruidige theeën. Veel theewinkels bieden winter- en kerstmelanges aan, zoals de Theefabriek.
Vooral mannen kan je verblijden met theelikeur in of naast de thee. Theelikeur is in Nederland nog weinig verkrijgbaar, maar in Duitsland is het een bekende lekkernij. Op de website van Der Teeladen vind je de populairste theelikeuren. Ook leuk om cadeau te geven!

High tea workshops
Heb je altijd al zelf een high tea willen maken, maar ben je op dit gebied nog geen keukenprinses? Op www.highteawereld.nl vind je alle high tea workshops. En heb je altijd al meer willen weten over thee, de verschillende soorten thee en welke thee het beste bij welk gerecht past? Trakteer jezelf dan eens op een theeworkshop! Ook leuk voor een bedrijfs- of teamuitje, vrijgezellenfeest of babyshower!


We wish you an unforgetTEAble Christmas!


Meer weten over het zelf organiseren van een high tea? Kijk dan eens op onze pagina's over high tea en thee.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK