Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

High tea bij ‘t Feithhuis in Groningen
Overtreft verwachtingen


Een feestelijke high tea
Wat is er nou leuker dan je verjaardag te vieren met familie en vrienden onder het genot van een high tea. Om optimaal te kunnen genieten van zowel mijn verjaardag als de high tea heb ik gekozen voor een high tea buiten de deur. Mijn oog is gevallen op restaurant ’t Feithhuis.

’t Feithhuis
Een monumentaal pand, met een geschiedenis die terug gaat tot 1325, gelegen in hartje centrum Groningen. Aan de voorzijde uitzicht op de Martinikerk, aan de achterzijde een prachtige binnentuin. Voor onze groep van zestien personen heb ik één van de voorkamers op de eerste verdieping gereserveerd. Deze voorkamer is half open waardoor wij als groep onze eigen ruimte hebben, maar toch ook de gezelligheid van het restaurant meekrijgen. De lichte ruimte, met een oude schouw, heeft een prachtig uitzicht op de Martinikerk en –toren en beschikt over een eigen balkon (ideaal voor de rokers onder ons).

Bubbels & thee
Om de gasten feestelijk te ontvangen begint de high tea met een glas prosecco. In de hoek staat een fraaie heet-water-ketel, een zogeheten samowar. Op het moment dat de bodems van de prosecco glazen in zicht komen wordt hier voor iedereen een theepotje met heet water gevuld. Onze ober legt uit dat we te allen tijde zelf onze theepotjes zelf mogen bijvullen, mocht hij even uit beeld zijn. Wij kunnen uit zeven soorten thee(zakjes) van Ronnefeldt kiezen. Voor ieder wat wils, zonder dat je wordt overdonderd door een waslijst aan mogelijkheden.

Etagères
De standaards van de etagères, heel toepasselijk in de vorm van een Martinitoren, staan al op tafel. Op het moment dat iedereen voorzien is van thee worden de borden met hapjes in de etagères geplaatst. Het onderste bord is gevuld met quiches met champignons, muffins en scones met aardbeienjam en clotted cream. Het middelste bord is bestemd voor de witte mini-sandwiches met zalm, bruine mini-broodjes met rosbief en mini-croissantjes met rauwe ham. Het bovenste bord is gereserveerd voor de laatste gang van zoetigheden en bestaat uit een cakeje met maanzaad en sinaasappel, een frambozen cheesecake, een appelgebakje en bonbons. Iedereen geniet met volle teugen, van zowel de thee als al het lekkers. Hoe zeer we ons best doen, we krijgen het niet op. En op de vraag wat iedereen het lekkerste vond krijg ik zoveel verschillende antwoorden, dat elk gerechtje/hapje wel bij iemand favoriet is.

Overtroffen verwachtingen
De bediening zorgt ervoor dat onze verwachtingen worden overtroffen. Vanaf het maken van de reservering wordt er actief meegedacht over de manier waarop je als gast invulling wilt geven aan de high tea. Alles is mogelijk en bespreekbaar. Ook kan er rekening worden gehouden met dieetwensen en allergieën. Tijdens de high tea geeft de bediening heldere uitleg over de gerechten en het bijvullen van de theepotten. De timing van de bediening was bovendien perfect. Op het juiste moment was er steeds iemand aanwezig.

Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding
Tot slot mag de goede prijs-/kwaliteitverhouding niet onvermeld blijven. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar je zo’n heerlijke en uitgebreide high tea krijgt voor slechts €16,50 per persoon (exclusief prosecco). En thuis kan er nog lang worden nagenoten, want wat je niet op krijgt mag mee naar huis…

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK