Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht


High tea in een Tassenmuseum

Van een vriendin kreeg ik de tip om een keer naar het Tassenmuseum in Amsterdam te gaan voor een high tea. ‘Het is veel leuker dan je misschien zou verwachten’, had zij er nog aan toegevoegd. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en dus ga ik samen met een andere vriendin naar het Tassenmuseum in Amsterdam, dat gevestigd blijkt te zijn in een prachtig grachtenpand uit de 17e eeuw, gelegen aan de Herengracht.

Tijd om het museum te bezichtigen hebben wij niet, maar toch moeten wij ook de entree à €9,50 per persoon betalen. Dit was ons bij het maken van de reservering niet verteld, dus we zijn enigszins onaangenaam verrast. Gelukkig zijn we dit al snel vergeten, als we op de eerste verdieping in één van de mooie stijlkamers met indrukwekkende plafondschildering mogen plaatsnemen tussen andere high tea gezelschappen. Veel mensen weten blijkbaar al de weg te vinden naar deze unieke high tea locatie in hartje Amsterdam.


Zoals het hoort krijgen we eerst de thee geserveerd. We mogen elk een thee kiezen uit de theekaart, waar twee soorten groene thee, meerdere soorten zwarte thee en kruidenthee op staan. We krijgen elk een eigen theepotje met losse thee en deze wordt regelmatig bijgevuld. Ook is het mogelijk om tussendoor een andere thee te kiezen.

Vervolgens krijgen we de sandwiches en een etagère vol lekkernijen, waaronder voor elk een kaasstengel, vleesbroodje, cakeje, taartje, macaron, bonbon en een chocoladelolly. De sandwiches zijn belegd met komkommer roomkaas en zalm. Uiteraard mogen de scones niet ontbreken. Na de hartige gerechten krijgen we de scones warm uit de oven geserveerd met jam en clotted cream. Tot slot mogen we nog genieten van de heerlijke zoete lekkernijen van Patisserie Kuyt.

Na de high tea hebben we toch nog vijftien minuten de tijd om door het museum te lopen en maken we kennis met de geschiedenis van de tas. Ondanks dat ons bezoek aan het Tassenmuseum begon met een kleine onaangename verrassing vanwege het betalen van de entree, verlaten wij toch twee uur later aangenaam verrast het museum. Zowel de theeën als de hapjes waren voortreffelijk. En ook het museum zelf heeft ons in positieve zin verrast. Eén ding weet ik zeker. Hier kom ik nog eens terug! Maar dan zorg ik wel dat ik meer tijd heb om ook het museum zelf te bezoeken.Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
Telefoon: 020-5246452

Entree: €9,50 per persoon
High tea: €19,50 per persoon (september 2014)

Meer informatie over het Tassenmuseum: http://www.tassenmuseum.nl/

September 2014


HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK