Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

22 oktober

Plukdag en high tea op Landgoed Oostbroek

 

Het oogstseizoen van de appels en peren is aangebroken. In september en oktober wordt het fruit van de boomgaarden van het Utrechts Landschap geoogst. Op 22 oktober is er de mogelijkheid voor een selecte groep mensen om het oogsten van de appels mee te maken.

Begeleiding Hoogstambrigade
Onder begeleiding van de Hoogstambrigade Krommerijnstreek mag je zelf de appels en/of peren plukken die gerijpt zijn op deze bijzondere plek. De Hoogstambrigade deelt graag hun kennis over de teelt en het onderhoud van een hoogstamboomgaard met je. Je leert over de snoei en bloei van de bomen en over de bijzondere oude rassen van fruitbomen die groeien op het landgoed.

High tea
Na het plukken begeven we ons naar het Landhuis van Oostbroek, waar er een high tea op ons staat te wachten. Samen met de andere gasten doe je je tegoed aan heerlijke thee en lekkere versnaperingen.

Programma
10.00 uur   Inloop met koffie/thee bij het winkeltje van Oostbroek
10.30 uur   Rondleiding door de boomgaard met uitleg over snoei en bloei door de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek
11.00 uur   Zelf plukken onder begeleiding van de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek
12.30 uur   High tea in het landhuis Oostbroek
14.30 uur   Afsluiting

Investering
De bijdrage voor deze dag bedraagt € 34,50 per persoon, dit is inclusief:
– Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
– Rondleiding en plukken
– High tea
– Iets lekkers om mee naar huis te nemen

Locatie
Landgoed Oostbroek van het Utrechts Landschap vormt een oase aan rust tussen de drukte van de A28 en het UMC Utrecht. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van alledag. Het landgoed wordt met name bezocht door mensen die een korte wandeling willen maken of picknicken in het gras. Het landgoed kent een lange historie, dit is te zien aan de parkachtige inrichting, dikke oude bomen en het statige landhuis. Op het landgoed is een winkeltje aanwezig waar tal van natuurlijke producten te koop zijn. Dit winkeltje wordt gerund door vrijwilligers, die met je met liefde helpen.

Route
Er zijn voldoende parkeerplekken naast het winkeltje of iets verderop aan de parkeerplaats links voor het landhuis. Het landgoed is ook bereikbaar met bus 28 (+- 30 minuten) vanaf Utrecht Centraal, halte Wilhelmina Kinderziekenhuis, daarna is het nog 650 meter lopen. Een goed alternatief is de OV-fiets.

Aanmelding
De Plukdag is een initiatief van Marluz. Meld je aan voor de Plukdag op www.marluz.nl. Er is plek voor maximaal 24 personen per dag. Dus wees er snel bij. Na aanmelding ontvang je van Marluz een bevestiging en instructies voor betaling.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK