Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

17 oktober

Appelplukdag met high tea
Harmelen


De herfst is gestart en bij dit seizoen hoort de appeloogst. Om je kennis te laten maken met deze Nederlandse vrucht organiseert MarLuz, gespecialiseerd in natuur-activiteiten en rustvakanties op zaterdag 17 oktober een appelplukdag in een hoogstamboomgaard van het Utrechts landschap. De dag wordt afgesloten met een internationale high tea.

Appelpluk seizoen
Afhankelijk van het ras worden de appels van augustus tot een nakomertje in november geplukt. Het appelplukseizoen is nu halverwege en op dit moment zijn de Elstar appelen allemaal van de boom. Echter ook in oktober zijn er nog vele soorten appelen die geoogst moeten worden. En jij kunt hierbij zijn.

Hoogstamfruitboomgaarden
We gaan appels plukken in een hoogstamappelboomgaard. Deze hoogstamfruitboomgaarden geven karakter en eigenheid aan een gebied. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar zijn het ware pareltjes. Helaas zien we ze steeds minder. Het onderhoud van een hoogstamboomgaard is intensief en vergt vakkennis.

Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek
Om de kennis en de hoogstamboomgaarden te behouden zijn er door het hele land groepen vrijwilligers die deze boomgaarden snoeien, onderhouden en het fruit oogsten. Tijdens de appelplukdag zijn er vrijwilligers van de hoogstambrigade Kromme Rijnstreek aanwezig. Zij plukken deze dag mee en delen graag hun kennis over de teelt en het onderhoud van een hoogstamboomgaard met je.

Locatie Appelplukdag
Aan de westkant van de gemeente Harmelen, begrensd door een woonwijk en de Hollandse Kade, ligt de Kievit. De Kievit wordt beheerd door het Utrechts Landschap. De rivier de Leidse Rijn ligt op circa 300 meter afstand van het natuurterrein. Het terrein bestaat uit een vochtig hooiland en een hoogstamboomgaard. De locatie kan nog wijzigen indien de appelen eerder rijp zijn of er een andere plek is waar de appelen op dat moment urgenter geplukt dienen te worden.

Programma Appelplukdag
Vanaf 8.45 uur Inloop met koffie en thee
9.15 – 9.30 uur Welkom en rondleiding door de hoogstamboomgaard
9.30 – 10.30 uur Uitleg techniek appels plukken, gebruik ladder en veiligheid
10.30 -10.45 uur Koffie en thee
10.45 – 12.30 uur Appels plukken
12.30 – 12.45 uur Koffie en thee met iets lekkers
12.45 – 14.00 uur Appels plukken
14.00 – 14.30 uur Opruimen
14.30 – 16.00 uur High-tea in de boomgaard

High-tea
Na het werken is het goed rusten! We nemen de tijd om na te praten en ervaringen te delen. Dit allemaal onder het genot van een internationale high-tea met hapjes uit Georgië en Oekraine. Je maakt kennis met Hatsjapoeri én er is natuurlijk ook gewoon chocoladebrownie.

Aanmelding
Deelname aan de appelplukdag is gratis. Je betaalt alleen een bijdrage van € 15,- voor de catering tijdens de dag. Natuurlijk krijg je ook een paar kilo appelen mee naar huis! Meld je aan via info@marluz.nl of via het contactformulier. Je ontvangt dan instructies voor betaling en verdere praktische informatie. In geval van slecht weer kijken we of we het programma aan kunnen passen of het programma laten vervallen.


Datum:
17 oktober 2015
Tijdstip: 8.45 - 16.00 uur
Locatie: Hoogstamboomgaard De Kievit te Harmelen (Ut.)
Meer informatie: www.marluz.nl


HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK