Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30.
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing.
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens.
• Cursuslocatie is IJsselstein, naast de A2 bij Utrecht, gratis parkeren.
• Voor professionals en liefhebbers.
• Niet goed? Geld terug!
Waar is de cursus over thee?
In Kookstudio IJsselstein te IJsselstein: vlakbij de A2, één afslag van Utrecht af.
Hoe lang duurt de theecursus?
De theecursus beslaat 3 dagen van 10:00 tot 16:30.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20.
Theecursus data
3 november, 24 november en 15 december (uitverkocht)
9 maart, 23 maart en 6 april 2019
Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen professionele theecursus van een theesommelier
• 3 x met liefde bereide lunches (2 gangen en 3 gangen) door kok/vinoloog Robert Verweij
• Alle lesmaterialen
• Het getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De synopsis met thee recepten en informatie voor...
€ 370 exclusief btw (bedrijven, als investering in de zaak)
€ 430 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Wat gaan we behandelen?
• De productie van thee
• De verschillende soorten thee
• Diverse theeproeverijen
• Praktijk: de perfecte thee zetten
• Basistraining tea and food
• Veel chocolade & thee pairing met single origin chocolade
• Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
• Thee en chocolade theorie en proeven
• Thee in de horeca
• De Chinese thee ceremonie
• Veel hands-on training, dus zelf thee zetten
• Thee serveren, thuis en in de horeca
• Thee, coldbrew en ice-tea
Voor wie is de cursus?
Horeca-ondernemers, sommeliers, particuliere theeliefhebbers, foodies, restaurantbediening en theeverkopend personeel. De theecursus is een diepgaande cursus over thee waarin je belangrijke basiskennis over thee opdoet. Na afloop ontvang je het theecursus-getuigschrift. De theecursus is bedoeld om het thee-niveau van Nederland omhoog te krijgen bij zowel particulieren als horeca.
Wat gaan we doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over de verschillende soorten thee en theeproductie is onmisbaar voor iedereen die goed met thee wil omgaan. Maar kunde staat natuurlijk centraal: welke watertemperatuur hanteer je? Hoe lang laat je de thee infuseren? En in welke pot gaat welke thee? Ook doen we aan tea en foodpairing, dus thee en gerechten combineren. In les 2 hebben we een didactische 3-gangen lunch met thee. Les 3 kent een 2-gangen chocolade-en-thee-lunch. We hebben alvast wat praktische thee- tips voor je op een rijtje gezet en nog meer tijden en temperaturen voor thee. Voor Thee met de T van Toewijding.
Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla Erkens?
• Je leert gegarandeerd heel veel over thee in een korte tijd.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee.
• Mariëlla Erkens is de tea & food autoriteit van Nederland.
• Je leert beter thee bereiden en serveren
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
Waarom een theecursus?
Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over thee. Er is voldoende basisinformatie over thee beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische of bruikbare kennis. Maar ontspan! Mariëlla maakt van alle losse stukjes thee-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je leert het theeproces beheersen, waardoor je betere thee zet voor jezelf en je gasten. Thee is de meest gedronken drank ter wereld na water, met de langste en rijkste geschiedenis. Thee is een momentje rust, thee is even genieten. De kwaliteit van thee en kennis over thee stijgt in rap tempo. In steeds meer restaurants drink je goede thee die met aandacht is gezet.
Jullie thee-sommelier
De cursus over thee zal verzorgd worden door theesommelier Mariëlla Erkens, bekend uit diverse media als thee-expert en Nederlands Kampioen Theesommelier. Daarnaast is ze kok, wat de link naar foodpairing makkelijk en leuk maakt. Haar specialiteit is tea & foodpairing, tea & chocolatepairing en tea & cheesepairing. Haar kennis deelt ze graag met jou. Vinoloog en kok Robert Verweij is cursusleider, hij bereidt ook de lunch. Robert is, net als jij, steeds op zoek naar meer informatie over thee en tea & food pairing.
Tea & food pairing
We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Dag 1 hebben we een 2-gangen-lunch, dag 2 en 3 genieten we van een 3-gangen-lunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met een hoop liefde. Hieronder wat lunches uit het verleden, ze bieden geen garantie voor de toekomst...
Dag 1
Geïmpregneerde zalm | Ingemaakte komkommer | Furikake
Tonkotsu ramen | 12-uur spek | 63 °C eitje | Lenteui
Dag 2
Gepofte bloemkoolcrème | Gebruneerde amandelen | Kastanje champignons | Vanille-olie
Stamppotje spinazie | Ossenworst van de brander | Mosterdmayo met dille | Julienne van Granny Smith
Kokospannacotta | Raw fudge | Cookie crumble
Dag 3
Gebakken gamba's | Pittige kardemom-xocolatl | Cashew-kokos-krokant
Eendenborst | Donkere 82% saus met kriekenbier | Cacaonibs
Chocolate pudding | Lemon curd | Choco crunch
Quotes van cursisten
Al meer dan 100 cursisten hebben heel veel over thee geleerd bij TeesT, enkele citaten:
"Heel veel soorten thee van de cursus vandaag kende ik niet eens." (theeliefhebber)
"Wat een enorm verschil of je die thee op 80 °C of 100 °C zet." (bedieningsmedewerkster)
"Waarom zou je gewone thee zetten als je ook buitengewone thee kunt zetten?" (kok)
"Wat weten we in Nederland eigenlijk weinig van thee." (sommelier)
"Hiermee ga ik direct aan de slag, gaaf!" (theewinkel ondernemer)
Dus...
• Wil je véél meer weten over thee en meer genieten van thee?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit thee serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe al die soorten thee gemaakt worden?
• Wil je leren thee & food te combineren?
• Wil je geld verdienen in de horeca of retail met betere en onderscheidende thee?
• Dan zien we je graag op de volgende theecursus!
Je doet mee, wat moet je doen?
Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang met aanmelden. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis
Meer informatie en aanmelden: www.teest.nl
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?
Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!