Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

05 april

Paasbrunch en -wandeling
Theefabriek te Houwerzijl (Gr.)


Wegens groot succes organiseert De Theefabriek in 2015 voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een gezellige Paasbrunch en -wandeling, dit jaar op Eerste Paasdag: zondag 5 april. Deze traditie is lang lang geleden begonnen toen het weekblad Libelle ons vroeg of we iets leuks voor haar lezeressen konden organiseren rondom Pasen.

Om 11:00 uur wordt u verwacht in de sfeervolle theeschenkerij van De Theefabriek voor een lekkere brunch met heerlijk ambachtelijk brood (licht en donker brood, toast, suikerbrood, mini-bolletjes en croissants) in combinatie met gevarieerd beleg met een knipoog naar de Engelse ontbijtkeuken (scrambled eggs, saucijsjes, witte bonen in tomatensaus, vleeswaren, kazen, zoetigheid, rauwkost), uiteraard begeleid door diverse fijne theesoorten maar ook melk/karnemelk en verse sinaasappelsap.

Na de brunch kunt u op uw gemak een kijkje nemen in Nederlands enige theemuseum, een ware ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee. En u kunt nog even heerlijk rondsnuffelen in onze geurige theewinkel.

Om 12:30 uur rijdt u in een kwartiertje met uw eigen vervoer (auto/motor) naar Activiteitencentrum 'De Bosschuur' van Staatbosbeheer Nationaal Park Lauwersmeer. U kunt op uw gemak rondkijken in dit bezoekerscentrum. Er draait een korte film over het ontstaan van het gebied als Nationaal Park. Het activiteitencentrum wordt bemenst door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij hebben veel kennis van het gebied en vertellen u graag wat meer over het Nationaal Park en wat en waar de hot-spots van het gebied zijn. Ook vertellen zij u graag het laatste (natuur)nieuws. Tevens is er een leuk speelbos voor de kinderen.

Om 13:30 uur begint Hans Gartner, misschien wel de boeiendste verhalenverteller binnen het Staatsbosbeheer, met een presentatie over de vogels die nu in het Lauwersmeer leven. Hier zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt altijd gewaardeerd door de boswachterij!

Vanuit het activiteitencentrum wandel je zo de natuur in. Een aanrader is het natuurpad van 1,5 kilometer, met onderweg allerlei vragen en opdrachten. Indien u wat langer wilt lopen; vanaf het eerste parkeerplaatsje aan de linkerkant van de weg, een paar honderd meter voorbij 'De Bosschuur' richting 'Natuurdorp Suyderoogh', begint de mooie, 5km lange wandelroute Observatietoren Lauwersmeer. Deze route heeft echter wel een aantal wat ruigere stukken en is daarom minder geschikt voor buggies, kinderwagens en mensen die wat minder goed ter been zijn.

De kosten van de Paasbrunch zijn € 19,95 voor volwassenen, € 13,95 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en € 6,95 voor jongere kinderen. Wilt u deelnemen aan dit Paasfestijn, dan is reserveren noodzakelijk. Met dieetwensen houden we graag rekening, mits ze vooraf duidelijk zijn doorgegeven.

Locatie: De Theefabriek
Adres: Hoofdstraat 15 - 25 te Houwerzijl
Datum: zondag 5 april 2015 (Eerste Paasdag)
Aanvang: 11.00 uur
Website: www.theefabriek.nl
Telefoon: 0595-572053

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK