Welkom op HighTeaWereld.nl!
De high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars.

< Terug naar overzicht

15 oktober

High tea met Vincent van Gogh
 

Een middag in het teken van Vincent van Gogh bij Cinema Gouda
In Cinema Gouda kun je op zondag 15 oktober een bezoek brengen aan de Van Gogh Special: een middag die geheel in het teken staat van de beroemde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh.
Er is een kunstdocumentaire over zijn werk te zien en na een tussentijdse High Tea is er de voorpremière van ‘Loving Vincent’, de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld op basis van zijn schilderijen. De film gaat over het turbulente leven van Van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester.

De kunstdocumentaire 
Vincent Van Gogh: A New Way of Seeing (uit de serie Exhibition On Screen) gaat dieper in op het werk van Vincent van Gogh. De documentaire is gemaakt in samenwerking met de experts van het Van Gogh Museum. Er komen zowel beelden voorbij van zijn museumcollectie als van de Europese tentoonstellingen en evenementen rondom de herdenking van Van Gogh’s sterftejaar in 2015 (125 jaar na zijn overlijden in 1890). Verder geven wereldberoemde curatoren en kunsthistorici hun interpretaties en verklaringen over zijn werk.

Loving Vincent
De animatiefilm Loving Vincent ging in première op het internationale animatiefestival in het Franse Annecy. De film kreeg tijdens zijn première een staande ovatie en een vijf minuten durend applaus. Alle frames van de 94 minuten durende film zijn met de hand geschilderd. In totaal gaat het om zo’n 65.000 schilderijen; per seconde komen er twaalf doeken voorbij. Meer dan 125 kunstenaars brengen in Loving Vincent de kunstenaar met penseelstreken tot leven.
 

Programma zondag 15 oktober
13:00 – 13:30: Ontvangst met koffie en thee.
13:30 – 15:00: Kunstdocumentaire ‘Van Gogh: A New Way of Seeing’ (Exhibition On Screen).
15:05 – 15:45: High Tea.
15:50 – 17:30: Voorpremière van ‘Loving Vincent’.
Aansluitend: borrel met wijn en amuses.

De prijs voor het complete programma is 25 euro per persoon. Kaartjes zijn online verkrijgbaar via www.cinemagouda.nl, bij de kassa aan de Burgemeester Jamessingel 25 of telefonisch: 0182-527773.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK