Welkom op HighTeaWereld.nl!
Dé high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars...

< Terug naar overzicht

Lemon curd


Een heerlijk recept voor de beste lemon curd. Lekker bij warme cake en scones of als vulling van taarten. Wij zijn er gek op! Onze theetip: combineer de lemon curd met een earl grey of lady grey thee. De citrussmaken van de thee en de lemon curd houden elkaar mooi in balans.

Ingrediënten voor circa 550 gram lemon curd
Geraspte schil en sap van 2 citroenen (circa 150 ml)
3 middelgrote eieren
175 gram fijne kristalsuiker
100 gram ongezouten roomboter, in blokjes en gekoeld

Benodigdheden
1 vuurvaste kom
1 pan
2 gesteriliseerde warme glazen (jam)potten

Bereidingswijze
Zeef het citroensap. Meng de citroenschil en citroensap in een grote kom met de eieren en de suiker. Roer alles goed door met een houten lepel. Voeg de boter toe en plaats de kom boven een grote pan met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de onderkant van de schaal het water niet raakt.

Roer gedurende circa 15 minuten zachtjes door, terwijl de boter smelt en het mengsel dikker wordt. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken. The lemon curd is klaar wanneer het de dikte van yoghurt heeft en aan de lepel blijft plakken. Giet het mengsel in één of meer warme gesteriliseerde glazen potjes en sluit af met een deksel. Laat het afkoelen en plaats het dan in de koelkast. Tijdens het afkoelen dikt de lemon curd nog verder in.

De lemon curd kan in de koelkast twee weken worden bewaard.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK