Welkom op HighTeaWereld.nl!
Dé high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars...

< Terug naar overzicht

Victoria Sponge Cake

Deze klassieke cake is vernoemd naar Koningin Victoria. Door haar ‘tea parties’ werd de afternoon tea in Engeland op grote schaal bekend. De Victoria Sponge Cake bestaat uit twee lagen cake en wordt gewoonlijk alleen gevuld met aardbeienjam. Wil je iets meer? Bestrijk dan de jam met een laag slagroom, clotted cream of butter cream.


Ingrediënten
200 gram zachte ongezouten boter, extra boter om in te vetten
200 gram lichtbruine basterdsuiker, extra voor de decoratie
4 middelgrote eieren
200 gram zelfrijzende bakmeel, gezeefd
1 theelepel vanille extract
4 eetlepels aardbeienjam
1 bakje aardbeien, in plakjes gesneden
Poedersuiker ter decoratie

Benodigdheden
2 ronde bakvormen van 20 cm doorsnede

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190°C of gasstand 5. Vet twee ronde bakvormen van elk 20 cm doorsnede in.

Bereidingswijze
Klop de suiker en zeer zachte boter in een grote kom tot een luchtig geheel. Voeg de eieren één voor één aan het botermengsel toe. Voeg vervolgens het vanille extract toe. Meng dit goed door.

Giet de bloem door een zeef bij het mengsel en spatel voorzichtig door. Roer zo weinig mogelijk om de cake luchtig te maken.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Strijk de oppervlakte met een lepel glad. Bak de cakes 20 à 25 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Verwijder de bakvormen en laat de cakes afkoelen op een rooster. Plaats één van de cakes op een bord en bestrijk deze met de aardbeienjam, maar laat de randen vrij. Leg op de jam plakjes verse aardbeien. Houd een aantal aardbeien over voor de garnering. Plaats vervolgens de andere cake bovenop de jam en aardbeien, druk deze zachtjes aan. Decoreer de bovenkant met poedersuiker en de rest van de aardbeien.

Voor een perfecte match drink je hierbij zwarte ceylon thee of tie guan yin (oolong).

Enjoy!


Ook lekker: vervang de aardbeienjam door frambozenjam en de aardbeien door verse frambozen.

HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK