Welkom op HighTeaWereld.nl!
Dé high tea website van Nederland!
Vind hier de mooiste locaties, de leukste
workshops en de beste cateraars...

< Terug naar overzicht

Recept Engelse scones


Geen high tea zonder scones! Een high tea bestaat traditioneel uit sandwiches, scones en zoetigheden. Hier vind je het recept voor traditionele Engelse scones en tevens voor een hartige en een zoete variant.


Ingrediënten voor circa 12 scones*:
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
Beetje zout
2 eetlepels basterdsuiker
50 gram boter
1 ei
5 eetlepels melk


* Om hartige scones te maken voeg je aan het recept 50 gram kaas toe. Als je zoete scones prefereert, voeg je 50 gram rozijnen toe.


Verwarm de oven voor op 200°C graden.

Zeef bakmeel, bakpoeder en zout samen. Roer de suiker er door. Wrijf de boter erin tot het mengsel eruit ziet als broodkruimels (voeg nu de kaas of rozijnen toe, indien gewenst). Klop het ei licht. Maak een kuiltje in het deegmengsel en doe het ei en de melk erin. Maak er een stevig deeg van. Kneden tot het een glad deeg is.

Rol het deeg uit op een werkblad bestrooid met wat meel tot een dikte van 2 cm. Steek rondjes uit van 4 cm (kan met een glas of met een koekjesuitsteker). Leg deze op een bakplaat. Kwast ze in met melk. Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten.

Wikkel ze na het bakken in een schone theedoek dan blijven ze zacht. Serveer ze met clotted cream of geslagen room en jam.


Copyright: Anja van Diepen.


HIGH TWEETS

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high tea?

Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief van High Tea Wereld!

                               

VOLG ONS OP FACEBOOK